BÆREDYGTIG SINDSRO

I bodhitræning betyder meditation en indre ro, at lade sig afklare, ligesom at lade støvet bundfældes i mudret vand. Ikke ved at koncentrere sig, ikke ved at fokusere, ikke ved at gøre noget, men ved at vi lader os skinne frit og utilsløret i afslappet opmærksomhed. Det er ikke noget nyt at være sig selv på denne måde. Vi har været her før, igen og igen gennem årene. Under bodhitræning sætter vi ord på denne meditative åbenhed og sætter den i sammenhæng med frigørende indsigt.

Væremåden i meditation er ikke andet end os selv som vi altid grundliggende har været, og som nu stilles frit. Meditativ sindsro eller samadhi er derfor mere end en træning i at søge mental fred, det er snarere at lade være i ligevægt og at komme ansigt til ansigt med det egentlige og sande.

Alt hvad der er sammensat forgår igen. Buddha var ikke tilfreds med en skabt bevidsthedstilstand, lige meget hvor sublim og salig den var eller om den kunne vare trillioner år. Virkeligt sindsro er bæredygtig, det er ikke noget vi gør. Vi holder op med at lave, gøre, forsøge, fæstne, vedligeholde, holde og meditere. Alt det sætter man fra sig. Det er dét som kaldes autentisk meditation og det er dét vi øver os i.

Share this PostSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *